Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Popeye is bedacht om mensen meer spinazie te laten eten?

Iedereen kent Popeye vast wel. De gespierde matroos die altijd spinazie at. Popeye was in 1929 bedacht door Elzie Segar, die in 1938 stierf. Zijn assistenten zetten de strip voort tijdens de tweede wereldoorlog, maar er kon niet worden voorzien hoe lang de oorlog zou duren, dus wilde de regering de mensen aanpraten wat zuiniger om te springen met vlees, want ondanks de grote veestapel moesten grote hoeveelheden vlees in de Verenigde Staten worden ingevoerd. Daartoe liet men de populaire stripfiguur Popeye spinazie promoten.

Het idee met de spinazie is ontstaan na een fout in een laboratorium waar men een komma foutief geplaatst had, waardoor spinazie in één keer tien keer zoveel ijzer leek bevatten (40mg per 100g ipv 4.1mg per 100g). Alsnog is het ijzergehalte in spinazie relatief hoog in verhouding tot andere groenten (sperzieboontjes bijvoorbeeld bevatten slechts 0,8mg per 100g en tomaten zelfs maar 0 mg).

Popeye overleefde de oorlog, maar schoot zijn doel wat voorbij. Men weet namelijk allang dat spinazie niet het wondermiddel is dat de oorlogsregering van de VS ervan had gemaakt. Toch had de reclame wel effect gehad. Popeye deed op zichzelf namelijk de spinazieconsumptie in de Verenigde Staten toenemen met 30%.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid