Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

De aarde een constante 'brom' voortbrengt?

De 'brom' ligt tussen de 2 en 7 mHz (milihertz)

Japanse seismologen beschreven het aardse bromsignaal voor het eerst iin 1998. Het is een diep geluid met een lage frequentie dat aanwezig is in de grond, zelfs als er geen aardbevingen zijn. De "Aardse brom" bleef onopgemerkt in eerdere studies omdat het veel leek op ruis in de data.

“Mensen zijn over het algemeen niet geinteresseerd in de ruis, ze willen er juist vanaf," legt Barbara Romanowicz, een geologe van de Universiteit van Californië uit, “Maar dit is een ongewoon fenomeen, het is zeer interessant.” Niemand wist zeker welke energiebron deze constante trillingen, die een frequentie tussen de 2 en de 7 milihertz hebben, zou kunnen veroorzaken.

De bron
Uitgebreide metingen gedurende de 60(!) aardbevingvrije dagen die de aarde dat jaar had, werden er extensieve metingen uitgevoerd. Gedurende de maanden januari en maart bleek de bron van het gebrom de Noord Atlantische Oceaan te zijn. Vervolgens versprong de bron naar de zuidelijke oceanen rondom Antartica, om weer naar het noorden te verspringen in Oktober. Het lijkt er dus op dat de bron van het gebrom de winter volgt op elk halfrond, wanneer de stormen op de oceanen op hun hevigst zijn.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid