Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

De aarde door de tsunami sneller is gaan draaien?

De as waar de aarde om draait is ook met 2,5cm verschoven.

De zeebeving die Aziƫ heeft getroffen, heeft grotere gevolgen dan voorzien. Amerikaanse wetenschappers zeggen dat de aarde een fractie sneller is gaan draaien. Hierdoor wiebelde onze planeet om zijn as, wordt gemeld.

Volgens NASA-wetenschappers is de aarde door een verplaatsing van massa naar het centrum van de planeet drie microseconden sneller om zijn as is gaan draaien. Dat is een miljoenste van een seconde. Ook is de as waar de aarde om draait, verschoven met ongeveer 2,5 centimeter.

Compacter
Volgens de wetenschappers komt is bij de beving een enorme tectonische aardschol onder een andere geschoven. Daardoor werd de aardbol iets compacter, en dat zorgde ervoor dat de aarde gaat sneller is gaan draaien.

De onderzoekers verwachten dat de veranderingen zo klein zijn dat ze niet waarneembaar zijn met satellieten, maar ze sluiten het niet uit.

De versnelling kan wel invloed op de tijd hebben. Als de aarde sneller draait, gaat de tijd ook sneller. Om het verschil goed te maken zou aan het einde van het jaar een soort schrikkelseconde moeten worden ingevoerd.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid