Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Een mannelijke inktvis soms de gedaante aanneemt van een vrouwtje om een vrouwtje te veroveren?

Australische onderzoekers hebben ontdekt dat mannelijke inktvissen in hun veroveringstocht van vrouwen soms een vrouwelijke gedaante aannemen.

De mannetjes veranderen hierbij hun huid in het gespikkeld patroon van een vrouwtje, verbergen hun typisch mannelijke vierde arm en nemen de houding aan van een vrouwtje dat een ei legt.

Het merkwaardig gedrag van de mannelijke inktvis is een gevolg van het feit dat de mannetjes van de grote Australische inktvissen in de winter als gekken vechten om de vrouwtjes. De grote, sterke exemplaren trekken daarbij vaak aan het langste eind en houden hun vrouwtjes verder nauwlettend in het oog. De verliezers zoeken vervolgens heil bij dit gedrag om op hun beurt hun slag te slaan.

Om zich aan het spiedende oog van de andere mannen te onttrekken doen ze zich als vrouwtje voor en benaderen ze andere vrouwtjes wanneer die zich onder een rots terugtrekken om een ei te leggen of wanneer hun mannetjes met andere belagers aan het vechten zijn. Dit blijkt volgens de Australische onderzoekers goed te lukken. In twee van de drie gevallen leidt een inseminatie door een inktvis met dergelijk taktiek bovendien tot een daadwerkelijke bevruchting.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid