Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

De zaadlozing van mannen gestuurd wordt vanuit het ruggenmerg?

Mannen die te vroeg klaarkomen kunnen dat zonder de hormonale aansturing vanuit de hypofysen.

Lique Coolen van de Universiteit van Cincinnati in de VS ontdekte dat zaadlozing van mannen gestuurd wordt vanuit het ruggenmerg. Ze weet nu zelfs precies welke zenuwcellen de ejaculatie controleren.

Dit is ontdekt uit onderzoek met ratten. De ratten kregen een gif toegedient dat specifieke zenuwcellen uitschakelt. Ze kregen het gif toegedient vlak voor de seksuele daad. Het gevolg was dat het mannetje zoals altijd het gewillege vrouwtje begon op te jagen, een erectie kreeg en op haar rug klom. Maar zonder resultaat. Door het gif kon de rat niet klaarkomen. De cellen die uitgeschakeld waren zijn de zogenaamde lumbar spinothalamic zenuwcellen. Deze cellen bleken alleen actief te zijn als de rat ejaculeert.

Normaal gesproken zijn de hersenen ook betrokken bij de ejaculatie. Mannen die te vroeg klaarkomen kunnen dat echter zonder de hormonale aansturing vanuit de hypofysen. Nu is dus ontdekt welke cellen hier precies voor verantwoordelijk zijn. Coolen noemt de cellen ┬┤klaarkomgeneratoren┬┤. De cellen werken zelfstandig en hebben de hersenen niet nodig om een hoogtepunt te veroorzaken. Coolen heeft aanwijzingen dat de lumbar spinothalamic zenuwcellen wel informatie over de daad afgeven aan de hersenen achteraf.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid