Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Bier niet de oorzaak is van een bierbuik?

Onderzoeker Martin Marmot onderzocht samen met een groep wetenschappers het verband tussen bierconsumptie en de buikomvang. Ze gingen uit van de algemene volkswijsheid dat overmatige bierconsumptie een bierbuik veroorzaakt. "Maar we vonden dat er weinig echte bewijzen voor zijn in de wetenschappelijke literatuur", aldus Marmot.

Voor het onderzoek ging het onderzoeksteam naar Tsjechiƫ, waar men per hoofd van de bevolking het meeste bier zou consumeren ter wereld. Voor het onderzoek werden bijna 2000 mensen onderzocht. Dit leidde tot de conclusie dat er geen significante relatie bestaat tussen bierconsumptie en bierbuiken. Het bleek zelfs zo te zijn dat de vrouwen die bier dronken, gemiddeld minder wogen dan de vrouwen die helemaal geen bier dronken!

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Clinical Nutrition. Bij het onderzoek hebben de wetenschappers ook gekeken naar factoren als roken. Ook hebben ze gekeken naar verschillen tussen Tsjechische bieren en Brits bier maar daar vonden ze geen relevante verschillen: "De Tsjechen brouwen uitstekend bier, maar het bevat hetzelfde aantal calorieƫn en dezelfde hoeveelheden suiker en alcohol", aldus Marmot.

Het is dus een gedegen onderzoek geweest en lijkt een oude 'volksmythe' ontkracht te hebben.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid