Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

De oudste boom ter wereld meer dan 4700 jaar oud is?

De boom is een Bristlecone Pine en staat in de White Mountains in Californië.

De exacte leeftijd van de boom - "Methuselah" - is 4767 jaar. In de jaren vijfitg ontdekte Edward Schulman enkele bomen die meer dan 3000 en 4000 jaar oud zijn in de White Mountains op een hoogte van 3048 tot 3354m (10.000 tot 11.000 voet). De oudste van deze bomen was dus Methuselah met zijn 4767 jaar.

Klonen
In oktober 2002 maakte John Louth van het Amerikaanse Bosbeheer bekend dat Amerikaanse onderzoekers deze boom willen klonen. Voor het klonen hadden ze sap, takken en naalden van de boom nodig, medewerkers van Champion Tree Projects, die de afgelopen vijf jaar al meer dan zeventig van de oudste en grootste bomen in de VS hebben gekloond, mochten de monsters nemen onder toezicht van het Bosbeheer.
De kloonpoging wordt ondernomen in het laboratorium van de Davis Universiteit in Californië. David Milarch, de oprichter van Champion Tree Project, heeft er vertrouwen in dat het klonen een succes wordt, ondanks de extreem hoge leeftijd van de boom. "Hoe ouder de planten, hoe moeilijker de vermeerdering van hun materiaal in het laboratorium", aldus Milarch.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Waarom niet in Gulden investeren

Privacybeleid