Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

De walrus rechtshandig is?

De Deense biologe Nette Levermann van het zoölogisch instituur van de Universiteit van Kopenhagen bestuudeerde walrussen als onderdeel van een onderzoek naar klimaatverandering in Groenland.

Bij de bestudering van hun eetgedrag bleek uit de opnamen dat ze vooral hun rechtervin gebruiken om schelpen op te graven. Dit is opvallend, omdat een sterke voorkeur voor rechtshandigheid vooral een menselijke specialisatie is. Andere dieren zijn ook wel links- of rechtspotig, maar over het algemeen komt links- en rechtshandigheid even vaak voor. "Maar bij de bultrug en de katvis zijn ook al voorkeuren gevonden om dingen te doen met hun rechter lichaamshelft", aldus Levermann.

Eten
De walrussen maken indruk door hun enorme eetlust. Ze graven schelpen op die onder 40cm modder liggen, eten ze op en spugen vervolgens de schelp zelf weer uit. In één duik eten ze op deze manier 60 tot 80 schelpen. Na zo'n duik die zo'n 5 minuten duurt, rusten ze twee minuten alvorens aan een nieuwe duik te beginnen. Dit houdt de walrus zo'n anderhalve dag vol. Daarna ligt hij twee dagen op de kant de meer dan tienduizend opgegeten schelpen te verteren.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid