Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Inktivissen een erectie kunnen krijgen?

Inktvissen kunnen een erectie krijgen. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers.Voortplanting
Het geslachtsorgaan van de octopus, de 'ligula' bevindt zich op de zogenaamde 'paar arm' van het mannetje. Deze arm is speciaal voor de voortplanting gevormd en heeft een lepelvormig uiteinde en geen zuignappen aan het einde. Het uiteinde van deze arm wordt in de mantelholte van het wijfje gebracht en de zaadcellen worden bij de uiteinden van de eileider afgezet in pakketjes (spermatoforen). De eieren worden in het hol van de moeder bewaakt en regelmatig voorzien van vers water en ontdaan van verontreinigingen. Gedurende deze periode eet zij weinig. Afhankelijk van de temperatuur van het water kan deze periode wel zeven maanden duren.

Observatie
Wanneer de octopus niet opgewonden is, heeft hij een "buitengewoon kleine ligula die zeer moeilijk te zien is", aldus Janet Voight, verbonden aan de universiteit van Chicago. Toen Voight echter een misluchte paring aanschouwde ontdekte ze dat de ligula danig veranderd was. "Hij was behoorlijk prominent aanwezig", aldus Voight.

De Ligula
De opbouw van de ligula is hetzelfde als die van penisen van zoogdieren, publiceerden Voight en Joseph Thompson in de Journal of Zoology. Het heeft holtes die zich opvullen met bloed, It has cavities that fill with blood, bij elkaar gehouden door collageen. De ligula is helder wit van kleur, omdat het niet de kleurveranderende cellen heeft die de rest van het lichaam camoufleren.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid