Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Atilla de Hun stierf in zijn huwelijksnacht doordat hij teveel gedronken had?

"Attilla, de koning der Hunnen, werd vermoedelijk geboren rond het jaar 410 na Christus. Hij stierf in het jaar 453 en werd dus 43 jaar. Hij stond ook bekend onder de namen Atli en Etzel. Het koninkrijk van Attila de Hun strekte zich uiteindelijk uit van de Kaukasus tot aan de Rijn. Hij had in 434, samen met zijn broer Bleda de macht aan zich getrokken. Maar kort hierna liet hij zijn broer vermoorden en werd zo de alleenheerser der Hunnen.

Bij aanvallen op de Westgoten verwoestte hij grote delen van Noord Gallië, het huidige Frankrijk. In hetzelfde jaar echter leed hij op de Katalaanse velden, eveneens tegen de Westgoten, een gevoelige nederlaag.

In 452 trok Attila de Hun met zijn troepen plunderend rond door Italië tot in de buurt van Rome. Paus Leo I kon hem er echter met grote sommen geld er toe bewegen om Italië te verlaten. De voorwaarden werden vastgelegd bij de vrede van Mantua."

Hij trouwde met een Germaans meisje genaamd 'Ildico'. Tijdens het huwelijksfeest dronk hij echter zoveel dat hij 's nachts een bloedneus kreeg en in zijn eigen bloed stikte.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid