Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

William James Sidis een IQ had tussen de 250 en 300?

Toen hij 18 maanden oud was las hij al de New York Times

Sidis is geboren op 1 April 1898 in New York. Zijn ouders waren immigranten uit Oekraïne. Zijn moeder, Sarah, had medicijnen gestudeerd aan de Universiteit in Boston. Zijn vader, Boris Sidis, was een psychotherapeut bekend om zijn werk op het gebied van hypnose. William James, een vriend van hem, was de peetvader van Sidis.

Een genie
Toen hij 18 maanden oud was kon Sidis al lezen. Op tweejarige leeftijd leerde hij zichzelf Latijn, toen hij drie was leerde hij Grieks. Tegen de tijd dat hij volwassen was sprak hij meer dan 40 talen en dialecten. Sidis was op 9 jarige leeftijd al bevoegd om toegelaten te worden op Harvard. Hij moest echter 2 jaar wachten tot hij werd toegelaten als student. In zijn eerste jaar gaf hij al een lezing over 4-dimensionale lichamen voor de Harvard Wiskunde Vereniging. Hij studeerde cumn laude af op de leeftijd van 16 jaar. En hij werd de jongste professor ooit. Hij herleide de mogelijkheid van zwarte gaten meer dan 20 jaar voor Subrahmanyan Chandrasekhar 'An Introduction to the Study of Stellar Structure' publiceerde. Het is duidelijk dat het een waar genie was. Ter overvloede nog een laatste voorbeeld: Hij hield ervan om kruiswoord puzzles te maken zonder de antwoorden op te schrijven voor hij ze allemaal had. Abraham Sterling, hoofd van New York's Aptitude Testing Institute, zei dat "hij zeker een I.Q. tussen de 250 en 300 had. Ik heb nog nooit gehoord van het bestaan van iemand met een dergelijk I.Q."

Mislukking
Hij was waarschijnlijk een van de grootste genieën die ooit geleefd hebben. Door alle media aandacht en het feit dat hij enorm veel gepest werd had Sidis er snel genoeg van om in de belangstelling te staan. Al gauw gaf hij zijn baan als professor op en de rest van zijn leven heeft hij gesleten door betekenisloze baantjes te vervullen.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Waarom niet in Gulden investeren

Privacybeleid