Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Dat junkfood dommer maakt?

Het eten van te veel hamburgers, frieten etc. maakt al na tien dagen dommer. Verder blijkt uit een onderzoek dat te veel vette voeding ook al na vier dagen je spieren aantast.

Spieren en fouten
De wetenschappers vergeleken een groep ratten die weinig vetten (7,5 procent van de dagelijkse calorie├źn) opnamen met een groep die veel vet (55 procent) eten. Na vier dagen produceerden de spieren van de 'vette' dieren minder zuurstof om energie aan te maken nodig om te sporten. Hierdoor moest hun hart harder werken en werd het groter. Na negen dagen duurde het bij hen ook belangrijk langer om door een doolhof te lopen en maakten ze meer fouten dan hun 'magere' lotgenoten. Het kortetermijngeheugen en de mentale alertheid lijden dus ook onder slechte eetgewoonten.

Minder efficient
Vervolgens bestudeerden de wetenschappers de oorzaak hier van in de spiercellen. Ze ontdekten dat een bepaald proteïnen welken de cellen minder efficient maakten. "Eigenlijk kun je het verschijnsel een kater van te veel vet noemen." Volgens de onderzoekers bewijst dit dat er een verband bestaat tussen wat mensen eten, de manier denken denken en hun lichamelijke prestaties.

Korte termijn
Onderzoeker Andrew Murray: "Het westerse eetpatroon is erg rijk aan vetten en dat wordt geassocieerd met ernstige gevolgen op lange termijn als obesitas, diabetes en hartfalen, maar de gevolgen op korte termijn kregen weinig aandacht. We hopen dat deze resultaten mensen helpen na te denken over hun dagelijkse vetopname want hun algemene welzijn, gezondheid en alertheid zal er wel bij varen."Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid