Wist u dat..?! Vele interessante wetenschappelijke feiten die u zullen verbazen!

Home Archief Op uw Site Contact Zoeken  

Categorie

Astronomie

Biologie

Diversen

Geografie

Geschiedenis

Oudheid

Natuurkunde

Sport

Taal en Etymologie
 

 

Aanbevolen

Adverteer u hier!

Meisjes
Afspelen Video

Koop Nocks Utility voor 50% korting

PayPal alternatieven 


 

 

 

<< Vorig weetje

Volgend weetje >>
Wist u dat...?!

Mensen die jongleren grotere hersens hebben?

Dat beroepsmusici grotere hersenen hebben dan andere mensen wisten we al. (zie het 'wist-u-datje' over dit feit.) Nu blijkt uit een onderzoek dat dit ook het geval is bij mensen die leren jongleren. Vooral de gebieden die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van visuele informatie groeien. In de bewegingscentra is geen wezenlijke groei te zien.

Het onderzoek van de universiteiten van Jena en Regensburg maakte gebruik van een hersenscanner. De onderzoekers scanden de hersenen van 24 vrijwilligers drie keer: bij aanvang van het onderzoek, nadat de helft had geleerd te jongleren met 3 ballen, en na 3 maanden nog een keer, toen de meesten het jongleren weer verleerd waren.
In de groep die leerde jongleren werd in de visuele centra bij de slaap en de linker frontale kwab gemiddeld 3 procent meer grijze stof gemeten dan bij de groep die niet kon jongleren. Drie maanden later was gemiddeld de helft van deze groei weer verdwenen. De hersenen van de mensen die niet leerden jongleren bleven gedurende het onderzoek onveranderd.Aanbiedingen bij EuroClix

Thuiswerken

Gulden

Privacybeleid